top of page

1. Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine www.jollybellas.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1)

Vse naše kupce vljudno naprošamo, da si pred uporabo naše spletne strani preberejo vse splošne pogoje. V kolikor nadaljujete z nakup v naši spletni trgovini, štejemo, da ste seznanjeni z vsemi pogoji poslovanja in da se z njimi tudi strinjate. Podjetje Jollybellas, Vojka Žibret Kavčič s. p., si pridružuje pravico do sprememb pogojev v spletni trgovini www.jollybellas.com , pridružujemo si tudi pravico do tiskarskih napak.

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine www.jollybellas.com, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med jollybellas.com in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi. 

2. Upravljalec spletne trgovine jollybellas.com

Upravljalec spletne trgovine: www.jollybellas.com je:


Ime podjetja: Jollybellas, Vojka Žibret Kavčič s. p.
Naslov podjetja: Lancovo 6 c, 4240 Radovljica, Slovenija
MATIČNA ŠTEVILKA: 8575045000
DDV: 53629582
Davčni zavezanec: NE
TRR je odprt pri Unicredit banki: SI56 2900 0005 3165 072

3. Dostopnost informacij

Jollybellas.com , se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba,  zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko)

 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo               (e-pošta, telefon)

 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in  garancijami)

 • dostopnost izdelkov

 • pogoje dostave izdelka

 • vse cene morajo biti jasno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza

 • način plačila in dostave

 • časovno veljavnost ponudbe

 • pravice potrošnika o odstopu od pogodbe

 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

4. Lastnosti izdelkov

Vsi izdelki na Jollybellas.com  so narejeni v Sloveniji. Dejanski izgled izdelka lahko odstopa. Fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelkov (predvsem glede barvnega odstopanja). Ponudnik se ne zavezuje za pravilnost in popolnost podatkov na straneh spletne trgovine (tekstovnega ali slikovnega materiala).

Posebne oznake izdelkov:

 • NOVO...tak izdelek je na novo uvrščen v prodajni program

 • ZADNJI KOS...tak izdelek je zadnji kos na zalogi in ima zato znižano ceno ter krajši dobavni rok

5. Naročilo

Kupoprodajna pogodba med jollybellas.com in kupcem je v spletni trgovini jollybellas.com sklenjena v trenutku, ko jollybellas.com kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za jollybellas.com kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku jollybellas.com.

6. Način plačila

V spletni trgovini jollybellas.com so omogočeni naslednji načini plačila:

 • po predračunu na račun podjetja (s predhodnim nakazilom na TRR račun – Jollybellas, Vojka Žibret Kavčič s. p.). Naročeno blago lahko na katerikoli banki, Pošti Slovenije ali preko elektronskega bančništva plačate z nakazilom na naš transakcijski račun št. SI56 2900 0005 3165 072, Unicredit banka. Plačilo izvedete na osnovi prejetega elektronskega sporočila ali po predračunu potem, ko oddate naročilo. Pri plačilu vas prosimo, da navedete točen sklic in nam tako omogočite, da vam lahko zagotovimo čim hitrejšo izvedbo vašega naročila. Veljavnost predračuna je 3 delovne dni ali po dogovoru. Dobavni rok prične teči z dnevom zaznave prejema sredstev na naš račun. Za hitrejšo obdelavo nas lahko po izvršenem plačilu o tem obvestite na naš elektronski naslov info@jollybellas.com.

 • preko sistema Paypal.

 • Z debetno ali kreditno kartico (Mastercard, Visa, Visa Electron, BA Maestro) preko preko sistema Paypal

7. Izdaja računa

Jollybellas ob dostavi in plačilu naročenih artiklov kupcu izda tudi račun. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov ob prejemu naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

8. Varnost nakupa

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Ponudnik v te namene uporablja SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku ponudnika.

9. Dostava

Za dostavo pošiljke bo poskrbela Pošta Slovenije. Prodajalec ni odgovoren za zamude s strani ponudnika poštnih storitev ali za poškodovanje embalaže. Cena dostave se zaračuna glede na težo po ceniku Pošte Slovenije. Dostavo izven Slovenije bomo zaračunali posebej po ceniku Pošte Slovenije. Stroški dostave so zaračunani in navedeni na naročilu in računu za izdano blago in jih poravnate skupaj z zneskom naročila.

10. Dobavni rok

Vsi izdelki v spletni trgovini, ki so na zalogi, bodo odpremljeni:

 • v 2 – 5 delovnih dneh od dneva plačila predračuna v primeru plačila po predračunu,

 • v 2 – 5 delovnih dneh od dneva plačila preko Paypal-a,

 • v 2 – 5 delovnih dneh od oddaje naročila v primeru plačila s plačilnimi karticami

V kolikor bo rok dostave izjemoma daljši, vas bomo o tem obvestili v najkrajšem možnem času.Za izdelke, ki niso na zalogi, je rok dobave daljši in traja od 8 -15 delovnih dni ali izjemoma celo več. Prosimo, da nas pri naročilu izdelkov, ki niso na zalogi, kontaktirate na info@jollybellas.com in z veseljem vam bomo sporočili, kdaj bodo želeni izdelki dobavljivi.
Pridržujemo si pravico do kakršnihkoli sprememb, delnih ali v celoti, kateregakoli dela splošnih pogojev brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave.

11. Vračilo

Kupec ima pravico, da v 14. dneh od prevzema blaga sporoči na elektronski naslov info@jollybellas.com ali pisno po pošti na naslov Jollybellas, Vojka Žibret Kavčič s. p., Lancovo 6 c, 4240 Radovljica, da odstopa od naročila oz. pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev.


Kupec mora v 14. dneh od poslanega sporočila o odstopu od naročila podjetju vrniti blago nerabljeno, nepoškodovano, v nepoškodovani originalni embalaži in nespremenjeni količini.
Edini strošek, ki ga ima kupec z odstopom od naročila (nakupa) je neposreden strošek vračila blaga (strošek poštnine), ki ga pošlje na naslov: Jollybellas, Vojka Žibret Kavčič s. p., Lancovo 6 c, 4240 Radovljica, Slovenija.

Kupec ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 30 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz. koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.

Izdelkov, ki so narejeni po naročilu (izdelki z vezenjem ali ostali izdelki narejeni po naročilu) ni možno zamenjati ali vrniti.

12. Kode za popust

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine Jollybellas. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu Jollybellas ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.

Uporaba kode za popust:

 • Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico.

 •  Na blagajni v okence ”KODA ZA POPUST” vpišete kodo za popust in kliknete gumb ”POTRDI”.

 • Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust.

 • Ko vpišete kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

13. Izključitev odgovornosti

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

Pridržujemo si pravico, da za določen ali nedoločen čas omejimo ali popolnoma ustavimo prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov, omejimo ali popolnoma ustavimo dostop do strani spletne trgovine, ali drugače omejimo ali ustavimo poslovanje spletne trgovine. Ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za kakršnokoli okvaro vaše strojne ali programske opreme zaradi obiska in operiranja s stranmi spletne trgovine ali za kakršnokoli škodo v zvezi z izdelki kupljenimi v spletni trgovini. S potrditvijo naročila se vsak kupec strinja s pogoji poslovanja in uporabe.

14. Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbo lahko uporabniki pošljejo na e-mail info@jollybellas.com  ali po klasični pošti na naslov: Jollybellas, Vojka Žibret Kavčič s.p., Lancovo 6 c, 4240 Radovljica

 

Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Jollybellas se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Jollybellas prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču kupca.

15. Izvensodno reševanje sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Jollybellas, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi : 

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

16. Avtorske pravice

Spletna trgovina www.jollybellas.com je v lasti podjetja Jollybellas, Vojka Žibret Kavčič s.p., vse pravice so pridržane. Vsebine na spletnih straneh lahko vsebujejo gradivo, katerega avtorske pravice so lahko tudi last tretjih oseb. Zato je vsakršno posredovanje informacij iz spletnih strani dovoljeno samo s pismeno odobritvijo lastnika.

Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

bottom of page